Video-CV - 20 riktigt bra tips... 22 juni 2017

Ett traditionellt CV marknadsför vad du gjort - dvs åstadkommit- det som skiljer dig från andra jobbsökande - och syftar till att snabbt och överskådligt presentera dig, din bakgrund och dina kompetenser för framtida arbetsgivare.

Ett video-CV kompletterar ditt vanliga CV. Det hjälper arbetsgivaren få en mer komplett bild av dig - på cirka en (1) minut. Dock kan det vara bra att tänka på att vissa branscher har större nytta av ett video-CV än andra, exempel på detta är jobb som innebär mycket kundkontakter - försäljning, media, marknadsföring, PR och reklam/annonsering. 

Även om det länge pratats om att video-CV kommer ersätta traditionella CV tror vare sig jag eller mina branschkolleger i USA att det kommer inträffa på ett bra tag. MEN jag tycker precis som författaren av "How to Make a Great Video CV"l att det kan vara bra att skaffa sig ett video-CV eller åtminstone träna på att prata inför kamera. Trenden går mot att många "för-intervjuer" klaras av via Skype/Facetime eller liknande. Hur gör du? Med dagens smarta telefoner och appar kan man enkelt träna på att presentera sig själv på video. Att vara förberedd / påläst är aldrig fel tänker jag.


Här är fler tips om vad du skall tänka på när du gör din video-CV.  Improvisera INTE är en av de saker du skall undvika om du vill lyckas med ditt video-CV.  Tom B som gjort nedan film har även skrivit en artikel om misstag att undvika när du filmar ditt video-CV.


Sista filmen med tips har BRA tips om vad man skall undvika när det gäller det yttre (klädsel, frisyr med mera). Mycket roligt filmat!