Video-CV...

Min inställning till video-CV är att det är ett superbra (komplement) till det vanliga CV:t. Ibland bättre än ett vanligt CV. Det beror på vilken bransch man söker jobb inom. Servicejobb inom restaurang, hotell och event kan, beroende på vilken roll de söker, ha större nytta av ett video-CV än ett traditionellt pappers-CV. 

MEN ett bra video-CV - på 1-3 minuter - kräver ett "killer-manus" (enligt mig). Det vill säga, precis som med vanliga CV:t behöver du ha använda dig av:

noga genomtänkt strategi. Hur vill du lägga upp det du skall säga? Vad skall du börja med för att fånga uppmärksamheten?  slagkraftig text. Vad du vill säga i filmklippet som skiljer ut dig - på ett bra sätt - från alla andra jobbsökande? personligt, lagom avkopplat och fokuserat genomförande - för att det skall vara effektfullt.

Inte alla är bekväma med att bli filmade. Jag spelade nyligen in en film om mig själv och hur jag jobbar. Först skrev jag texten, som jag skrev om ett antal gånger, sedan tränade jag på att prata avslappat men samtidigt tydligt till min mobil som jag satt fast på en tripod. Jag tränade o tränade o tränade. När fotografen väl kom och filmande kunde jag texterna utantill. 

Till sist. Det är bra att lägga in undertexter i filmen. Inte alla lyssnar med ljudet på och då gäller det att man fångar upmärksamheten hos dem som tittar genom att ha texter de kan läsa.