Vett & etikett - LinkedIn-TIPS... 31 augusti 2017

Varje vecka ramlar det (på LinkedIn) in kontaktförfrågningar från personer som jag ofta inte har en aning om vilka de är.

Mycket sällan får jag en förklaring till varför de hör av sig till just mig och vill att vi skall ingå i varandras nätverk.

Jag tycker att detta beteende är ganska egendomligt, så gör man väl inte i första telefonsamtalet till någon man vill lära känna bättre eller första kontakten man tar med en person på ett nätverksevent?

Idag fick jag en mycket trevligt formulerad kontaktförfrågan. Då blir man glad, någon som förstått att man beter sig på Linkedin som i verkliga livet - åtminstone när det gäller att knyta kontakter och skapa nyfikenhet på den som skickat kontaktförfrågan.

Klicka på denna länk om du vill veta hur man rent praktiskt gör att svara på en kontaktförfrågan innan du väljer att tacka ja eller nej (ignorera).

PS. Artikeln innehåller även många exempel på hur man kan formulera sin kontaktförfrågan.