Vem kan se din e-postadress - LinkedIn...

Med nya utseendet på LinkedIn-profilen (mycket bättre är min åsikt) som de flesta borde ha fått vid det här laget, har viktig information blivit lättare att hitta.Jag tänker speciellt på hur man hittar kontaktuppgifter till en person på LinkedIn.

På bilden till höger kan du se hur det ser ut och var man numera hittar kontaktuppgifterna.

Klicka på "See contact info / Se kontaktinformation" för att se alla kontaktuppgifter som personen valt att visa.


 

För att redigera innehållet i din kontaktinformationsruta klickar du på pilen uppe i högra hörnet på rutan. Varje gång du ser en blå pil innebär det att du kan redigera innehållet i fältet/modulen.

Utöver vad som syns i min kontaktruta kan du lägga till - se till att de blir synliga i din profil:

Twitter-konto (flera), lägger du till i fliken "Account"/"Konto" under Sekretess & Inställningar. Instant Messenger Google Hangout m.fl. OBS! Ta inte med när du fyller år!!!

81650451-ydzkBjpg

För de flesta som är på LinkedIn är det mest relevant att skriva in sitt jobbmobilnummer. Fundera på hur du vill bli kontaktad och vilket nummer som är bäst för att nå dig.

Kanske letar du nytt jobb och då kanske jobbmobilnumret inte är det smartaste att lägga upp i sin profil, eller kanske just det smartaste. Känn efter vad just du tycker är bäst för dig. Har du kontakter utomlands kan det vara en bra idé att lägga till landskoden framför ditt mobilnummer.

Adress tycker jag att man helt kan hoppa över. Och skulle man mot förmodan fylla i en adress får man välja sin jobbadress - av säkerhetsskäl.

Jag skriver aldrig ut en persons adress när jag skriver CV, det räcker bra med att det står vilken plats/ort personen bor på. 


81650723-n7cISjpg

Du kan själv välja vilka personer som kan se din e-postadress. Se bilden under.
 

Under Sekretess & Inställningar / Settings & Privacy (som du hittar genom att klicka på lilla runda fotot till höger uppe i menyraden) väljer du fliken Privacy/Privat och menyn "Who can see your email address" / "Vem kan se din e-postadress".

Som egenföretagare har jag valt att ha min e-postadress synlig i min sammanfattning. Därför är det enkelt att hitta min e-postadress, både i kontaktinformationsrutan och i sammanfattnigen. Livrem och hängslen.

81651039-kwkDLjpg

Hur vill du göra? Hur vill du bli nådd? Vill du undvika att bli uppskriven på olika sändlistor skall du kanske begränsa vem som kan se din e-post till dina 1-gradskontaker (dvs dina egna direkta kontakter på LinkedIn, 2-gradskontakter är dina 1-gradskontakters kontakter).

Kom ihåg att det är du själv som väljer (kontrollerar) vem som skall se dina kontaktuppgifter på LinkedIn.