Skriva ansökningsbrev till prao eller sommarjobb...

Nyligen hjälpte jag mig dotter säkra sin prao-plats i åk 9 genom att ge henne några kassaskåpssäkra tips när hon kom hem och sa att företaget hon ville praoa på bad alla intresserade att skicka in ett motiverade mejl/brev till dem.

Jättebra var min reaktion – då måste alla tänka efter varför man vill vara på just det stället och träna sig på att motivera sig.

Min tonåriga dotter skrev sitt brev precis som alla vuxna – och som säkert alla hennes jämnåriga gör – dvs med helt fel inledning.

MetroJobb intervjuade mig om hur man skriver ansökningsbrev när man skall söka sitt första jobb, prao eller sommarjobb. Nedan är mina tips:

”Get them at hello” Ha en rubrik Lyft fram ditt vad, vill och varför Tänk inte ”jag har inte gjort något” Samla på bra citat Undvik floskler och klyschor Följ alltid upp Har rätt attityd Gör en snygg layout

Här är en länk till artikeln med mina 9 tips (i papperstidningen fick bara 6 av tipsen plats).

TÄNK PÅ! Kontakter kan hjälpa dig att få visa ditt CV eller brev hos företag du vill vara hos men om du inte presterar så att företaget blir nöjda hjälper inga kontakter. Därför är det viktigt att välja rätt ställe att vara på under prao eller söka sommarjobb hos. En nöjd arbetsgivare kommer ge dig bra "citat" (arbetsintyg) som du kommer ha (stor) nytta av framöver.

#sommarjobb #prao #ansökningsbrev #CV #motiverandebrev #intresseanmälan #förstajobbet