Skapa mer trafik till din LinkedIn-profil... 6 november 2014

Den 31 oktober 2014 meddelande LinkedIn att det nu finns 2 miljoner svenska Linkedin-profiler. Sedan i maj då det fanns 1.8 miljoner  svenska profiler har det alltså tillkommit cirka 33 333 profiler varje månad sista halvåret. Det blir 8333 varje vecka - eller 1190 nya profiler varje dag.

Svenskarna är numera några av de mest aktiva LinkedIn-medlemmarna i världen. 

Ungefär samtidigt har Linkedin skruvat till sina funktioner - igen. Nu har de infört en slags daglig "temperaturmätare" på hur det du gör på LinkedIn påverkar hur många som besöker din profil. 

Du kan inte kontrollera vem som besöker din profil - men du kan påverka vad du gör på LinkedIn.
Vad du gör på LinkedIn är med och bygger upp ditt nätverk. Jag brukar rekommendera att man skriver eller kommenterar något minst en gång i veckan, gärna ett par tre gånger i veckan. Dock inte för ofta. Som vanligt skall man undvika att vara "säljig" på LinkedIn. Alla gillar att lära sig något, få veta mer - dela matnyttiga tips som ditt närverk har nytta av. Sälj inte!

Med 2 miljoner medlemmar (fortfarande bara 21,5%, i Danmark är motsvarande siffra 30%) är det läge att vara lite mer "framåtlutad" här på LinkedIn. 

HUR hittar man denna statistikfunktion? I panelen till höger på startsidan (Home för de som kör med engelska som standarsspråk) hittar du rubriken finns "Vem har besökt din profil" - klicka på länken "Din profil har besökts......" under rubriken och vips har du hamnat på sidan med statistik.

OBS! Har du gratisversionen av LinkedIn kan du bara se de 5 senaste personerna som besökt din profil (om de inte valt att vara anonyma). Har du ett betalabonnemang kan du se alla personer som besökt din profil de senaste 90 dagarna - förutsatt att de inte valt att vara anonyma, då hjälper det inte att ha betalabonnemang.


#1 Klicka på länken "Din profil har besökts av X personer under de X senaste dagarna"

#2 så här ser det ut överst på den sida du kommer till efter att ha gjort #1.

72771204-9fambjpg

73094137-V9Y7Rjpg