Ringa rekryteraren eller inte... 15 mars 2016

Mitt drömjobb (innan jag startade cvhjälpen.nu) fick jag av en ren slump. Eller kanske inte. Jag hade en pärm med alla ansökningar jag skickat iväg (ja det var ett tag sedan) och följde noggrannt upp alla tjänster jag sökt - det var på den tiden företagen alltid hörde av sig med besked.

Ett av företagen hade inte återkommit trots att det gått några månader. Jag ringde upp och undrade hur långt de kommit i processen. 

Det hade varit svårt att hitta en person med rätt bakgrund fick jag veta - samtidigt som jag hörde hur rekryteraren bläddrade bland sina papper för att hitta min ansökan som hon lyfte ut (hörde jag). Hon lovade återkomma. Vid det här laget hade jag sökt jobb ganska länge och trodde väl inte så mycket på det löftet.

Nästa dag när jag kom hem hade jag ett meddelande på min telefonsvarare från HR-chefen på företaget. Hon ville träffa mig för en intervju.Jag fick jobbet och bättre lön än jag vågat ange. =D

"Är din rekommendation att alltid kontakta ev arbetsgivare?" skrev en kund nyligen. Nej, det är det inte.

Idag läste jag en artikel som på ett mycket bra sätt beskriver vilka frågor du kan ringa och ställa till ansvarig rektyterare och vilka du absolut skall undvika att ställa.

ALDRIG fråga om saker som redan står angivna i annonsen! Inte heller fråga om din ansökan kommit fram - som sagt vissa saker har ändrat sig. ALLTID se till att det en framtida arbetsgivare kan hitta om dig på Sociala medier ligger i linje med den bild du målat upp i din ansökan.   Läs hela artikeln genom att klicka på denna mening.