Ny konkurrent till LinkedIn eller inte... 30 oktober 2017

Är det är svårt att visa en potentiell arbetsgivare vem du egentligen är på Linkedin? Är LinkedIn en "sterile affair"? Det tycker inte jag men det verkar  jobbplattformen Way Up tycka. Way Up har funnit i 3 år och vänder sig till "college students and recent graduates" (i USA än så länge) och deras åsikt om LinkedIn är:

"It's a completely outdated perspective to assess any candidate on just education and work experience. I hope other platforms will follow suit."
 

Trots pratet om det papperslösa samhället, CV:t död och video-CV som det enda framtida CV-formatet är det fortfarande en majoritet av  rekryterare som tycker att 1-2 A4-sidor är det överlägset bästa sättet att snabbt bilda sig en uppfattning om en jobbsökande är kvalificerad för en tjänst eller inte.

Min erfarenhet efter att ha skrivit ett stort antal Linkedin-profiler åt kunder verksamma inom en rad olika branscher är att du kan göra mycket med din Linkedin-profil.

Det är ett enögt och väldigt svart-vitt perspektiv att säga att LinkedIn enbart visar upp utbildning och arbetslivserfarenhet. I sammanfattningen kan man presentera en mer 360-gradig version av vem man är (om man vill). Genom att skaffa sig rekommendationer kan man ytterligare skapa innehåll till den 360-gradiga bild av sig själv. Jag brukar alltid förespråka att man skall sträva efter att skaffa sig två rekommendationer per jobb. Och byt INTE rekommendationer

Jag gillar de olika tips som Way Up bjuder på om hur man t.ex. klär sig inför en jobbintervju, som här. Hur du klär dig när du skall gå på intervju hos en startup

RIKTIG BRA är också:

alla tips om intervjufrågor. Speciellt bra är tipsen om VAD du gör EFTER intervjun.