LinkedIn-TIPS - optimera dina chanser... 22 augusti 2017

På LinkedIn kan du inte bara finjustera sökoptimeringen av din profil genom att skriva "rätt" innehåll (står det rätt saker i din profil?) vilket bidrar till att din profil hamnar högt upp i sökresultaten. Du kan även jobba med att göra ett minnesvärt visuellt intryck. Hur då? kanske du tänker nu.

Jo, genom att genom att välja "rätt" bakgrundsbild i din LinkedIn-profil ökar du oddsen för att besökaren av din profil associerar i "rätt" banor - dvs spontant börjar knyta ihop dig med det som du visar upp i din bakgrundsbild.

Det kan vara en bild som innehåller flera foton, logotyper, en riktigt bra slogan/tagline, kontaktinformation formaterat på minnesvärt sätt, eller något annat. Sätt dig ner och fundera på vad du vill att besökaren av din profil skall tänka när de ser din bakgrundsbiild. Det är bara att prova. Glöm inte att ditt profilfoto också är med i den visuella helheten. 

Gör du inget aktivt val av bakgrundsbild så kommer du få standardbilden (se nedan) och helt ärligt hur kul är den??? Gagnar en sådan bild dig?

►Vill du veta mer om hur det rent praktiskt går till att byta bakgrundsbild OCH se många exempel på hur man kan 'trimma" sin profil är det bara att klicka på dessa ord.