LinkedIn. Fixa en proffsig URL...

En snygg webbadress - URL - ingår i processen när du skapar din proffsiga LinkedIn-profil. Försök vara först på den bollen (med ditt namn) och använd INTE siffror i din nya URL-länk.

Varje gång en ny LinkedIn-profil skapas tilldelas den profilen en unik "URL" - en webbadress - som förutom ditt namn innehåller siffror och ibland bokstäver. 

Byt ut det automatgenererade defaultvärdet i din URL mot ditt namn, antingen ihopskrivit som ett enda ord eller med ett bindestreck emellan (förnamn-efternamn) vilket ökar läsbarheten.

OM ditt namn redan är upptaget kan du prova att skriva efternamnet först och sedan förnamnet (med eller utan bindestreck) eller förnamn-initial-efternamn. Förvånansvärt många har fortfarande inte fixat sin URL.

Defaultvärdet (URL-länken) skall man (genast) byta ut mot en proffsigare variant. Varför då?

Det ser mycket snyggare ut när du använder denna (proffsiga) länk i t.ex. ett CV.  En LinkedIn-profil som har en proffsig URL sänder en signal om att profilägaren (LinkedIn-medlemmen) är uppdaterad och "hänger med". Du kan använda din URL i din e-postsignatur och då ser det bättre ut om den är tillsnyggad.

Se min guide nertill för att se hur du enkelt via MOBILEN uppdaterar din URL på LinkedIn.

PS.
Här är en länk till hur du uppdaterar din URL via desktop: https://www.linkedin.com/pulse/bra-med-proffsig-linkedin-url-birgitta-m%C3%B6ller-acrw/