Effektiva LinkedIn-rutiner, 10 minuter...

Varje sommar när jag tar semester loggar jag ut 100% från LinkedIn. Cirka fem veckor senare loggar jag in och det går snabbt att komma upp i ungefär det SSI jag brukar ligga på (75-78) resten av året när jag jobbar.

Att jag trots fem veckors ledighet ligger så högt som 59 beror på att jag har många som besöker min profil varje dag - trots att jag inte alls är aktiv. Se bild längre ner.

Idag när jag skriver detta är mitt SSI 76, snittvärdet i min bransch är 27 och i mitt LinkedIn-nätverk är genomsnitts-SSI 43. Mitt (och ditt) SSI ändrar sig varje dag.

Hemligheten bakom att snabbt komma upp i högre SSI skall jag strax beskriva. På bilden till  höger kan du se att det är två värden som ligger stabilt och det är:

Etablera ditt professionella varumärke där jag har 21.95 (av 25)  Bygga relationer där jag har 24,74 ( av 25). De två värden som jag på en knapp vecka höjde markant efter min semester är: Hitta rätt personer - här ligger jag alltid lågt året om (i förhållande till de två ovan nämnda värdena) eftersom jag generellt sett tar det ganska lugnt med att lägga till nya kontakter. Engagera genom kunskap - här höjde jag direkt genom att delta i diskussioner och själv skriva inlägg.
HUR LYCKAS MAN PÅ LINKEDIN?

Skaffa dig en rutin som tar sammanlagt 5-15 minuter/dag. Var aktiv antingen varje dag eller fasta dagar varje vecka. Nyckeln till framgång på LinkedIn är regelbunden närvaro. Inte bara närvaro ibland.

Här är några exempel på vad du kan göra Kommentera, mycket mer värdefullt (och gör dig mycket mer synlig) än att gilla. Bidra med "insikter", kunskap som hjälper ditt nätverk och andra. Här en guide hur du enkelt kan göra detta. Lägga till nya kontakter. Tips på hur man kan man tänka när det gäller nya kontakter "Skulle jag vilja möta denna person IRL?" Varför då inte möta dem digitalt först? Du kan alltid plocka bort dem från ditt LinkedIn-nätverk om du vill, de får ingen notis om att du  tagit bort dem. Supporta - ge någon en boost, gratulera till nya tjänsten eller något liknande. Skriv ett kort inlägg och hashtagga (#) viktiga ord - dela med dig av artiklar och kunskap inom ditt expertisområde. Målet är att bli känd på LinkedIn (och utanför) som "SME" dvs Subject Matter Expert eller ämnesexpert Besök dem som tittat på din profil eller titta igenom dina nya kontakters nätverk - kanske hittar du fler som du vill lägga till i ditt #LinkedInNätverk? Till sist:
Även om du idag har ett bra jobb som du är nöjd med och där du känner dig säker så bör du ändå ha en bra LinkedIn-profil. Varför? Därför att de flesta HR-personer och rekryterare dagligen "cruisar" runt på LinkedIn på jakt efter nya intressanta talanger och kompetens.

Har också för vana att regelbundet kolla ditt "SSI" - detta är gratis och enkelt att göra. Här är en guide.Hur ser din LinkedIn-profil ut? Vilket intryck ger den besökarna? Har du en proffsigt, lämplig profilbild och rätt text och nyckelord i profilen?

Kom ihåg. Det är alltid någon som besöker din profil. vilket avtryck ger den?
OM du har en välskriven profil, fylld med "rätt nyckelord" ökar chanserna att du får ett sådant här mejl flera gånger även under din semester. Hör gärna av dig till mig på kontakt@cvhjalpen.nu om du vill veta mer.
 

88856817-J8ka2jpg


88856196-e9i5ljpg