Detta motverkar e-minglandet... 10 oktober 2014

Det händer alltid mycket på LinkedIn - varje vecka kan man upptäcka nya kontakter, nya grupper och inte minst nya funktioner.

Många nya funktioner är bra MEN en av de senaste nyheterna gillar jag INTE!

Tidigare gick det att välja alternativet  "Grupper" när man skickade kontaktförfrågan - se bilden till höger. Det har jag gjort flera gånger när jag velat lägga till en person jag visserligen inte känner IRL men som jag "lärt känna" via en gemensam grupp.

HUR tänkte LinkedIn när de tog bort denna möjlighet???
 

Det är ju i grupperna som mycket av nätverkandet händer. 

Nu är det tio dagar sedan, den 1 oktober, som Linkedin införde denna begränsning. Se bilden till höger.Linkedin vill att man nätverkar - det är liksom hela idén med Linkedin. Men debetonar att man inte skall skicka kontaktförfrågningar till personer man "känner".  Man skall alltså inte välja alternativet "Friend - Vän" när man skickar en kontaktförfrågan till en person man inte känner.  En person man sett/diskuterat med i en gemensam grupp klassar jag inte som vän.

Är denna begränsning LinkedIn nu infört ett stort misstag? Eller vad säger du? Personligen tycker jag att det är ett steg i helt FEL riktning! 

ps. Att man skall byta ut standarmeddelandet och ALLTID skriva en personlig hälsning VARJE gång man skickar en kontaktförfrågan har jag redan skrivit om flera gånger så det tar jag inte upp igen... =D. ds

73094114-MsFatjpg